Про це повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації  Надія Марусяк.

Зокрема, на сьогоднішній день, виписано понад 4000 рецептів по даній програмі, з яких майже 2500 вже отоварено. Також посадовиця зауважила, що впровадження програми не відбулось одразу і безпроблемно і не всі райони області спрацювали належним чином. Але на сьогодні ситуація виправилась і дані свідчать, що стан справ в районах і на периферії покращився і робота ведеться належним чином.

«Були певні проблеми через хакерську атаку, що спричинила тимчасовий вихід з ладу електронної системи виписки рецептів. Під час відновлення роботи електронної системи рецепти, тимчасово, виписували в паперовому вигляді. Але, станом на 30 червня роботу системи вдалось відновити та налагодити виписку електронних рецептів. На даний час система працює безперебійно і в штатному режимі», – зазначила Надія Марусяк.

Вінниччина посідає 4 місце серед областей України за станом виконання урядової програми «Доступні ліки»

Окрім того, нещодавно, завершено тендер по закупівлі витратних матеріалів для проведення гемодіалізу на суму 33,4 млн. грн., яких вистачить до січня 2018 року включно. Також, проведено 184 тендери по закупівлі медикаментів та лікарських засобів на загальну суму 150 млн. грн. і 1053 допорогових тендери на загальну суму 30 млн. грн. Загалом проведення зазначених тендерів дало змогу заощадити приблизно 13 млн. грн.



Переглядів: 2283
Поширень: 0