До десятка жителів різних сіл Тульчинського району 5 липня намагалися привернути увагу до власної акції. В ультимативній формі вони намагаються «заборонити» будівництво майбутнього біогазового комплексу в селі Василівка. Захід не отримав підтримки серед місцевих жителів, і хоча планувалося перекривати дорогу та влаштовувати протест безстроково, його довелось закінчити за годину після початку.

Нагадаємо, під час громадських слухань, що відбулися 29 червня, жителі Василівки та Заозерного одностайно підтримали ідею спорудження біля їхніх сіл біогазового комплексу, де перероблятимуть відходи птахокомплексів. Кілька мешканців навколишніх сіл Тульчинського району проти цього будівництва. Саме вони на 5 липня анонсували старт «безстрокової акції», про яку повідомили напередодні.

«Я отримав копію звернення до поліції, де зазначалося, що в заходах приймуть участь до 50 людей, які хочуть протестувати проти будівництва біогазового комплексу в селі Василівка. Автори вказали, що акція триватиме до тих пір, поки мною не буде визнано рішення громадських слухань 29 червня незаконними», - зазначає голова РДА Микола Підболячний, наголошуючи, що посада, яку обіймає, не наділяє повноваженнями визнавати чи не визнавати законність громадських слухань.

Микола Підболячний

«Як тільки я побачив на площі з десяток людей, то намагався пояснити їм це. Більш того, запропонував пройти до зали, де зручніше дискутувати. Нажаль, протестувальники відмовилися. Крім них біля райдержадміністрації зібралося понад 30 селян, які, як виявилося, вимагають протилежне. Це переважно жителі Василівки та Заозерного. Бажаючи будівництва комплексу та подальшого розвитку сіл, вони почали сперечатися з менш численною групою «противників», але згодом погодилися на діалог зі мною у приміщенні», - пояснює Микола Васильович.

Фактично відбулися дві акції. Прихильники будівництва звернулися до голови РДА з листом, в якому зазначили, що демократичні принципи передбачають вирішувати складні питання більшістю, а переважно вся громада не згодна з кількома «нігілістами», і це доводять результати громадських слухань.

У Тульчині кілька незгодних з будівництвом біогазового комплексу влаштували «безстрокову акцію», яка закінчилася за годину

«Протестувальники не більше години стояли, а потім розійшлися. Більше ніхто не збирався. Мабуть, люди зрозуміли, що немає сенсу організовувати безстрокові акції. Сподіваюся, що переміг здоровий глузд, і вони зрозуміли, що селам потрібні інвестиції, робочі місця, інфраструктурні об’єкти та кошти», - підкреслює голова райдержадміністрації.

Хочеться вірити в те, що прихильники різних думок зможуть порозумітися і дійти до висновку, що демократія передбачає спільне вирішення спірних питань, а не шантаж спільноти кількома людьми.



Переглядів: 2416
Поширень: 0