Сьогодні, за участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка відбувся семінар щодо особливостей реалізації проектів-переможців 14-го обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Вінниччини.

Розповідаючи про особливості цьогорічного конкурсного відбору проектів, Андрій Гижко зазначив: «Цього року конкурс був досить складним, адже кількість претендетів значно зросла. Незалежними експертами оцінено проекти та виставлено відповідні бали. Для визначення переможців конкурсу цьогоріч враховувалась лише кількість набраних балів. Окрім того, всі проекти, які подавались на конкурс були зашифровані і представники комісії могли бачити лише цифровий код того чи іншого проекту, що, знову ж таки, говорить про незаангажоване проведення конкурсу. Таким чином, за кількістю виставлених балів було визначено переможців 1-ї і 2-ї черги».

Цього року на Вінниччині профінансують 236 проектів розвитку територіальних громад

Окремо Андрій Гижко зупинився на питанні звітності та ефективності використання коштів. «Звертаю увагу, на новий напрямок, відповідно якого розроблялись проекти, а саме - екологічний. Говорячи про переможців проектів в даному напрямку, то головним є відповідність і дотримання Постанови КМУ №1147, де є чітко визначений перелік напрямків використання коштів екологічного фонду. Якщо говорити в цілому, то слід відзначити, що якість написання проектів помітно зросла. І в останні роки спостерігається тенденція до того, що переможці конкурсу - це ті громади, які подають ідеї дійсно європейського рівня і спрямування».

Цього року на Вінниччині профінансують 236 проектів розвитку територіальних громад

Також присутній на семінарі заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк розповів, що в поточному році обласною Радою передбачено майже 23 млн. грн., що дасть змогу профінансувати 236 проектів з розвитку територіальних громад.

Окрім того, заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Іннеса Ратушняк проінформувала присутніх щодо змін та новацій у проведенні 14 конкурсу проектів розвитку територіальних громад.

В цілому, під час семінару розглянуто низку питань щодо особливостей реалізації проектів екологічного спрямування, про розподіл коштів, передбачених на організацію чотирнадцятого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад та про місячні і фінальні звіти учасників впровадження проектів розвитку територіальних громад.



Переглядів: 2592
Поширень: 0