В серпні цього року заплановано введення в експлуатацію 12-ти квартирного житлового будинку в смт. Тростянець. За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, який днями здійснив перевірку готовності цього будинку до експлуатації, його будівництво розпочалося у 2013 році в рамках реалізації Регіональної цільової програми будівництва доступного житла у Вінницькій області на 2010-2017 роки.  Загальна  вартість становить 5 млн. грн.

«Ще у 2013 році Вінницька обласна рада своїм рішенням внесла доповнення до регіональної програми включивши до переліку об’єктів зведення будинку в селищі Тростянець.А передувало цьому звернення Тростянецької районної адміністрації  до обласного Фонду сприяння інвестиціям та будівництву, який і став замовником будівництва 3-х поверхового 12-и квартирного житлового будинку» - наголосив голова Фонду Володимир Бабошин. «Відповідно до рішення  Тростянецької селищної ради Фонду була виділена земельна ділянка в смт. Тростянець по вул. Космонавтів площею 0.30 г» - продовжив посадовець.

За словами Володимира Бабошина, у будинку 6 двокімнатних квартир площею 55м2 та 6 трьохкімнатних - площею 73м2. Вартість квадратного метра 6500 грн.

Згідно правил надання пільгових довгострокових кредитів, Фондом було надано 10 кредитів на загальну суму 2 750 тис. грн.

Кредити отримали 5 працівників агропромислового комплексу, 2 лікаря, 1 вчитель, 1 працівник місцевого самоврядування та 1 працівник Національної поліції.

Слід відзначити, що відповідно до регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла у Вінницькій області на 2010-2017 роки протягом семи років було здано в експлуатацію 8 таких будинків у Вінницькому, Шаргородському, Томашпільському, Іллінецькому, Мурованокуриловецькому районах та у місті Вінниці.



Переглядів: 2305
Поширень: 0