Амброзія-полинолиста - містить небезпечний алерген, який згубно впливає на здоров'я людини. Від цієї рослини особливо страждають алергіки, найбілшьше - у період цвітіння амброзії. Знищити її надзвичайно важко, оскільки коріння цієї рослини розростаєтсья на декілька метрів. Амброзію важливо саме  викопувати, а не скошувати, аби вона не мала шансів зійти знову.

Найбільше її насіялось обабіч автостради державного значення, який потрапив туди найімовірніше з вітром та автомобілями.

Аби амброзія не заполонила територію місцевої громади, а ще аби не вкорінилася навіки в Якушинцях, Зарванцях і Березині, їй оголосили бій. Тримає на контролі дане питання місцева муніципальна поліція. 

Зібране зілля несуть до приймального пункту вторинної сировини та отримують за це кошти. З початку акції люди принесли вже кілограмів 35-40.

Заохочувати людей гривнею запропонував сільський голова. Платить за кілограм зілля по три гривні з власних грошей. Проте робить це більше для того, аби привернути увагу до серйозної проблеми. детальніше у відеосюжеті:



Переглядів: 3086
Поширень: 0