15 вересня літинські поліцейські затримали охоронця садка, який, під час з’ясування стосунків, відкрив стрілянину по двом місцевим жителям. В результаті конфлікту постраждалі з пораненнями госпіталізовані до хірургічного відділення районної лікарні. Причини та обставини інциденту з’ясує слідство.

Вчора до літинських працівників поліції надійшло повідомлення від двох жителів с. Кожухів 47 та 50 років. Чоловіки розповіли, що в них виник конфлікт з охоронником яблуневого садку, що належить одному з товариств. Під час з’ясування стосунків охоронник в них стріляв з рушниці. В наслідок стрілянини один з потерпілих отримав поранення дробиною біля ока, а інший - поранення ніг, одне з яких проникаюче.

За словами начальника Літинського відділення поліції Олександра Яворського, попередньо встановлено, що конфлікт між чоловіками стався через транспортний засіб, який стояв посеред дороги та заважав місцевим жителям проїхати. В ході з’ясування стосунків 21-річний охоронник, житель м. Вінниці, здійснив постріли з зареєстрованої мисливської гладкоствольної рушниці "COBALT Р-20 Рump" калібру 12,76 мм у бік місцевих жителів.

Як пояснив затриманий, зброю він застосував з метою самозахисту, оскільки чоловіки намагались нанести йому тілесні ушкодження.

Зброя та патрони вилучені та направлена на експертизу.

Постраждалі з пораненнями госпіталізовані до Літинської районної лікарні.

За даним фактом відкрито два кримінальних провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство), що карається позбавленням волі на строк до семи років.



Переглядів: 2386
Поширень: 0