П’ятихвилинний град розміром більший за куряче яйце розтрощив понад 600 будівель у Крижопільському районі. Про це  пише Вiнниця.info із посиланням на Крижопільську РДА.

«Збитки, які завдала негода, на 10 ранку оцінюються у понад 8 мільйонів гривень. Це скромна цифра. Бо це лише по людським хатам. У ці хвилини підраховуються решта збитків. Від граду найбільше постраждали села: Красносілка, Голубече, Тернів та часина самого Крижопля. Розгорнутий оперативний штаб. До нас підвозять матеріали: шифер, цвяхи та інше. Проводяться будівельні роботи. На щастя, ніхто не постраждав», - Олена Коваль, завідувач сектору цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з охоронними органами Крижопільської РДА.

На Вінниччині від граду постраждало більше півтисячі будинків - попередні збитки сягають понад 8 млн.грн.

Також від негоди постраждали Козятинський та Тульчинський райони.

«У нас град був розміром приблизно з горіх. Сильний дощ. Було дуже страшно. Бо за вікном стояла чорна стіна. Слава Богу, що ніхто з людей не постраждав. Наразі, триває оперативна нарада. Уточнюються населені пункти по області, які могли потрапити в епіцентр негоди. Підраховуються збитки», - розповіли у Тульчинській РДА.

Фото з сайту Вінниця.info, відео - Ігор Садовий



Переглядів: 3792
Поширень: 0