З 1 жовтня на території Вінницької області розпочався місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки. Усі мешканці області, які мають у власності незареєстровану зброю, мають змогу на законних підставах здати її до відділів поліції та уникнути, як адміністративної так і кримінальної відповідальності.

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактики злочинів, пов'язаних з їх використанням, поліцейські пропонують добровільно в місячний термін здати зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби до поліції.

Якщо адміністративна відповідальність за зберігання незареєстрованої зброї передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї, то незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами тягне за собою кримінальну відповідальність. Санкція статті 263 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Впродовж жовтня на Вінниччині триавтиме місячник добровільної здачі зброї

Нагадуємо, якщо громадяни, які у вказаний термін добровільно здадуть до поліції мисливську, вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів, вони мають можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.



Переглядів: 1886
Поширень: 0