За 9 місяців 2017 року Вінницькою митницею ДФС було складено 664 протоколи про порушення митних правил. Вартість предметів порушень по них  перевищила 100 млн грн. При цьому найбільшу суму штрафів (98 240 832 грн) було накладено за порушення ст. 483 МКУ «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю». 

Найбільшу кількість протоколів  про порушення митних правил складено за ст. 470 МКУ «Недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата», а саме.

Серед категорій предметів митних порушень «найпопулярнішими» є алкогольні напої (78 справ на суму 31 тис. грн)  та тютюнові вироби (27 справ на суму 34 тис. грн)

Окрім цього було складено 466 протоколів про порушення митних правил за ознаками правопорушень, санкції яких не передбачають конфіскації. Це, переважно, - перевищення терміну тимчасового ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.



Переглядів: 2288
Поширень: 0