Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області скеровано до Гайсинського районного суду Вінницької області обвинувальний акт щодо розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем особами, вчинене за попередньою змовою групою осіб та службового підроблення - внесення службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, які відповідно до ст. 45 КК України є корупційними злочинами, відносно головного бухгалтера та касира однієї з сільських рад Гайсинського району.

У ході слідства встановлено, що головний бухгалтер однієї з сільських рад Гайсинського району, вступив в попередню змову з касиром тієї ж сільської ради та впродовж 2014-2017 років коли остання перебувала за кордоном в Російській Федерації на тимчасових заробітках, безпідставно здійснювала записи в табелях робочого часу та нараховувала останній заробітну плату.

Довідково: ч. 1 ст. 366 КК України складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів - караються штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ч. 3 ст. 191 КК України привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 1722
Поширень: 0