На придбання житла для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування Вінниччина отримає субвенцію майже на 8 млн. грн.  Про це, а також про роботу служби у справах захисту дітей обласної державної адміністрації, розповіла очільник служби Тетяна Дорош.

Розповідаючи про роботу служби, значну увагу Тетяна Дорош зосередила на питанні функціонування інтернатних закладів області. Зокрема, станом на сьогодні, влаштувати дитину в інтернат за заявою батьків можливо лише у випадку позитивного рішення комісії у справах захисту дитини. Дані комісії функціонують при кожній районній державній адміністрації та міській раді. Завдяки такому механізму збільшується вірогідність збереження біологічної родити для дітей, яких мають намір відправити до інтернату.

Окрім того, важливим є те, що за дітьми, які не є сиротами і не позбавлені батьківського піклування, але якими ніхто не опікується належним чином, закріплюються батьки-наставники. Завдяки цьому дана категорія дітей має змогу отримати необхідну допомогу та адаптуватись до сучасних умов життя у суспільстві.

Щодо вирішення проблем житла для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування керівник служби зазначила: «За ініціативи Уряду України та Президента України прийнято постанову Кабінету Міністрів України про надання субвенцій на придбання житла для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Хочу наголосити, що на сьогодні у Вінницькій області проживає близько 400 дітей, які не мають власного житла. Завдяки цій постанові Вінниччина отримала субвенцію у розмірі 7,9 млн. грн. на придбання житла. В основному мова йде про придбання дитячих будинків сімейного типу. Адже в двох районах області є батьки-вихователі, які працюватимуть в таких комунальних будинках сімейного типу. Окрім цього мова, також, йде про придбання соціального житла для даної категорії дітей».

На придбання житла для дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування Вінниччина отримає майже на 8 млн. грн.

Не оминула очільник служби і питання децентралізації, адже на сьогодні в об’єднаних територіальних громадах не функціонують повноцінні підрозділи служби у справах захисту дітей. Таким чином, з метою уникнення певних труднощів в роботі, працівниками служби у справах захисту дітей ОДА відвідали всі ОТГ Вінниччини та провели відповідну роботу з працівниками, які ведуть даний напрямок. Зокрема, згодом в об’єднаних територіальних громадах запровадять роботу патронатних сімей, які прийматимуть дітей одразу після вилучення з неблагополучних родин і де діти проживатимуть до 3 місяців, в окремих випадках до 6. Також виникають проблемні питання у тих випадках, коли села з одного району переходять до іншого, через що виникають складнощі з обліком та веденням статистики відносно дітей та родин, які знаходились на контролі та обліку служби.



Переглядів: 1839
Поширень: 0