6 листопада після півторамісячної вимушеної перерви у селі відновлено роботу дитячого садочка та початкової школи. Приміщення Медвідського НВК: ЗОШ І ст.- ДНЗ було сильно пошкоджене внаслідок вибухів на 48 військовому арсеналі поблизу Калинівки, тож районній та обласній владі довелось вирішувати цілий комплекс питань по його ремонту та відновленню.

«Навчання у школі було припинено 27 вересня, оскільки дуже сильно був пошкоджений дах, внутрішні стіни дали місцями глибокі тріщини, наразі приміщення виявилось непридатним для навчально-виховного процесу,- коментує в.о. директора Медвідського НВК Тетяна Вигонюк. - З початку жовтня учнів 1-4х класів перевели до вінницької загальноосвітньої школи №5, а вихованці дитячого садочка залишались весь цей час вдома. На заняття дітей до міста возив шкільний автобус з сусіднього селища Стрижавка».

 Відновлений  навчально-виховний комплекс с. Медвідка Вінницького району знову відвідують дітки

Дітей із Медвідки оточили турботою і увагою у Вінницькій школі. І вчителі й ровесники з розумінням ставились до нових учнів, проте вони з нетерпінням чекали той день, коли зможуть повернутися до рідного гніздечка. Тож сьогодні до навчання повернулись 21 учень початкової школи та 17 вихованців дитячого садочка.

 Відновлений  навчально-виховний комплекс с. Медвідка Вінницького району знову відвідують дітки

На урочисте відкриття відремонтованого навчального закладу завітали голова Вінницької РДА Михайло Демченко та голова районної ради Сергій Сітарський.

Звертаючись до вчителів, батьків та учнів, які зібрались в актовій залі навчального закладу, Михайло Демченко нагадав події півторамісячної давнини, коли навколо теми вибухів на калинівському арсеналі та руйнівних наслідків, які вони спричинили, точилися різноманітні провокативні розмови- навіть про закриття цього навчального закладу. «Ви пам’ятаєте мої слова, що ми обов’язково першочергово відновимо наш навчальний заклад, а разом з тим, будемо відновлювати приватні будинки та інші зруйновані приміщення. По сьогоднішній день, ми крок за кроком намагаємось почергово і планомірно їх відновлювати. Я дуже вдячний Вінницькій міській раді за те, що нашим дітям була надана можливість не переривати навчальний процес та в комфортних умовах навчатися у Вінниці».

 Відновлений  навчально-виховний комплекс с. Медвідка Вінницького району знову відвідують дітки

За словами посадовця, перекриття даху, облаштування водостоку та системи освітлення у всьому приміщенні Медвідського НВК підрядники виконували своїм коштом, розуміючи важливість швидкого відновлення даного об’єкта.

 Відновлений  навчально-виховний комплекс с. Медвідка Вінницького району знову відвідують дітки

Згідно дефектних актів обстеження, з державного бюджету буде відшкодовано понад 610 тис. грн. Окрім того, на ремонтні роботи з районного бюджету залучено майже 200 тис. грн.



Переглядів: 2632
Поширень: 0