Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Ямпільської міської ради за період діяльності з 01 січня 2013 року по 01 червня 2017 року.

Результатом ревізії стали виявлені фінансові порушення на суму понад 2,8 млн грн, серед них такі, що призвели до втрат, на понад 760 тис. грн.

Зокрема виявлено, що майже 420 тис. грн коштів міського бюджету протягом досліджуваного періоду витрачено не за цільовим призначенням. Ще понад 80 тис. грн орган місцевого самоврядування витратив на виготовлення проекту із землеустрою щодо меж міста, якого фактично в раді немає.

Близько 70 тис. грн місцевий бюджет недоотримав від забудовників як пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, водночас стільки ж коштів міського бюджету зайво витрачено через завищення підрядними організаціями вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт.

Крім того, посадові особи ради в обліку установи недооцінили вартість основних засобів на суму їх реконструкції – понад 2 млн грн.

За результатами ревізії до органу місцевого самоврядування застосовано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, ініційовано призупинення бюджетних асигнувань та їх зменшення на суму, використану не за цільовим призначенням. Також прийнято розпорядження про зупинення операцій із бюджетними коштами.

За недотримання законодавства з фінансових питань п’ятьох посадових осіб міської ради притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії поінформовано Ямпільське відділення Могилів-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області та управління Держпраці у Вінницькій області.

Матеріали ревізії направлено до Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 272-60-29 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в управлінні за номером (0432) 66-13-68 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.



Переглядів: 1935
Поширень: 0