Віднині на варті державного кордону перебуватиме й броньована розвідувально-дозорна машина, придбана коштом обласного бюджету в рамках Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки. Вартість БРДМу склала майже 1,5 млн. гривень.

14 листопада голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій у присутності начальника Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергія Косіка передав техніку особовому складу загону.

«Час іде досить стрімко, і коли ми гортаємо сторінки цих важких останніх років нашої історії, ми бачимо, що, попри всі складнощі, рухаємося вперед. Можливо, ми зробили найбільший висновок, що ніхто, окрім нас, українців, не буде захищати нашу землю, наші сім’ї, не буде розвивати нашу країну. Тому що тільки економічно розвинена, модернова, європейська держава, яка дивиться вперед, може бути сильною. І ми будемо все робити для того, щоб наші діти не шукали кращого життя в інших країнах, пишалися тим, що виросли в прекрасній державі – Україні», - звернувся із вітальним словом до військовослужбовців загону керівник Вінниччини Валерій Коровій.

Могилів-Подільський прикордонний загін поповнився бойовим броньованим автомобілем

Очільник ОДА зауважив, що події, спричинені диверсією на Калинівському арсеналі, показали: для виконання поставлених перед особовим складом завдань дуже важливо забезпечити військовослужбовців броньованою технікою, яка дасть можливість за надзвичайної ситуації оперативно зреагувати, захистити людей і гарантувати безпеку громадянам. Відтак вручив начальнику Могилів-Подільського прикордонного загону Юрію Василику документ на придбаний для частини бронетранспортер.

Могилів-Подільський прикордонний загін поповнився бойовим броньованим автомобілем

З вітальним словом до особового складу загону звернувся і начальник Південного регіонального управління Держприкордонної служби України генерал-лейтенант Сергій Косік. Він, зокрема, відзначив, що за сприяння голови облдержадміністрації Валерія Коровія відновлено інфраструктуру відділу прикордонної служби «Студена», проводиться будівництво 18-квартирного будинку, відновлено автомобільний парк Могилів-Подільського загону, постійно надається матеріальна допомога сім’ям загиблих. Тож Сергій Косік висловив вдячність керівнику Вінниччини за постійну допомогу в облаштуванні державного кордону та вирішенні соціально-побутових питань особового складу і вручив Валерію Коровію Подяку Державної прикордонної служби України.

Могилів-Подільський прикордонний загін поповнився бойовим броньованим автомобілем

Також під час заходу обласними та відомчими відзнаками були нагороджені окремі військовослужбовці Могилів-Подільського прикордонного загону. Затим прикордонники та гості частини вшанували пам'ять загиблих побратимів, поклавши квіти до підніжжя меморіального комплексу. А вже по завершенню заходу усі присутні мали змогу оглянути нову техніку та ознайомитись зі зразками озброєння й автомобільним парком загону.

Могилів-Подільський прикордонний загін поповнився бойовим броньованим автомобілем

Для довідки. Обласною державною адміністрацією, з метою здійснення комплексу заходів щодо зміцнення українсько-молдовського державного кордону на центральній його ділянці, яка межує з невизнаною Придністровською молдавською республікою, ініційовано зміни до Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад», з метою закупівлі мілітаризованого броньованого автомобіля (типу БРДМ) для Могилів-Подільського прикордонного загону.

Могилів-Подільський прикордонний загін поповнився бойовим броньованим автомобілем

На виконання відповідного Рішення сесії обласної ради від 28 вересня 2017 року № 470, Департаментом цивільного захисту ОДА проведено процедуру закупівлі модернізованого броньованого автомобіля БРДМ 2і через Державне підприємство «45 експериментальний механічний завод» на загальну суму 1 млн. 485 тис. грн.

Розвідувально-дозорна машина двовісна, з усіма ведучими колесами, плаваюча, з високими динамічними властивостями, великим запасом ходу, підвищеною прохідністю, здатна з ходу долати водяні перешкоди.



Переглядів: 3150
Поширень: 0