Якушинці - приміське село. А з квітня 2017 року - центр сільської об'єднаної громади. Тут часто приймають гостей, аби поділитися досвідом господарювання.

Особливою увагою користується Центр надання адміністративних послуг. Він перший в Україні, який утворили у сільській місцевості ще до об'єднання, за що і отримали нагороду від Мінрегіонбуду. 

У  червні 2016 року  при сільраді запрацював сектор Державного архітектурно-будівельного контролю, також перший в Україні саме у сільській місцевості.

Про чистоту населених пунктів дбає Муніципальна варта. 

Наразі в планах будівництво нового приміщення для ЦНАПу, також запланували капітальний ремонт Якушинецької школи та зведення нової.

Нагадаємо, реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень проводиться в Україні з 2014 року за ініціативи Прем'єр-Міністра України Володимира Гройсана. Вона спрямована на формування ефективної системи місцевого самоврядування, здатного вирішувати всі питання місцевого значення.  

Як ми повідомляли раніше, об’єднані територіальні громади Вінниччини вже інвестували сотні мільйонів гривень у розвиток своїх територій. Подробиці у відеосюжеті:



Переглядів: 2090
Поширень: 0