27 листопада на автовокзалі в м. Гайсин працівники Державної служби охорони, приїхавши на спрацювання сигналізації одного з магазинів, затримали правопорушника, який щойно розбив вітрину. Передавши п’яного дебошира слідчо-оперативній групі, з’ясувалося, що він кілька годин тому обікрав місцеву церкву.

Вночі у одному з магазинів на автовокзалі Гайсина спрацювала охоронна сигналізація. Прибувши на місце, працівники держохорони побачили розбиту вітрину та п’яного чоловіка біля неї. Затриманий правопорушник був доставлений у місцевий відділ поліції.

 В Гайсині затримали чоловіка, який обікрав церкву

В цей час до поліції зателефонувала диспетчер та повідомила, що біля вхідних дверей автовокзалу стоять покинуті підозрілі два мішки. На місце виїхала слідчо-оперативна група.

В Гайсині затримали чоловіка, який обікрав церкву

У мішках поліцейські виявили ікони, хрест, Євангеліє та інше церковне приладдя. Аби з’ясувати, кому належить знахідка, поліцейські звернулися до настоятелів місцевих церков.

 В Гайсині затримали чоловіка, який обікрав церкву

Як розповів начальник Гайсинського відділу поліції Ігор Соломон, з’ясувалося, що речі, знайдені у мішках, вночі були викрадені з української православної церкви, розташованої на вулиці Волонтерів. Зловмисник, розбивши вікно, проник у приміщення храму та виніс звідти знайдені речі. За залишеними на місці злочину речовими доказами, було встановлено, що до крадіжки причетний чоловік, затриманий працівниками держохорони за розбиту вітрину магазина.

 В Гайсині затримали чоловіка, який обікрав церкву

30-річний затриманий у вчиненому зізнався. Чоловік розповів, що хотів випити, а грошей на горілку не було. Це і підштовхнуло його на злочин. Затриманий – житель Хмельницької області, має судимість за вчинення розбійного нападу.

 В Гайсині затримали чоловіка, який обікрав церкву

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За таке правопорушення передбачено до 6 років позбавлення волі.



Переглядів: 3009
Поширень: 0