Упродовж 2017 року державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області здійснили 607 перевірок дотримання вимог земельного законодавства.  В ході перевірок виявлено 481 порушення.

На усунення виявлених порушень видано 247 приписів та складено 202 протоколи про адміністративні порушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 193 особи, на яких накладено штрафів на загальну суму 43 639 гривень. Наразі 111 особами сплачено штрафів за порушення земельного законодавства на суму 30 396 гривень. У добровільному порядку порушниками відшкодовано шкоди на суму 1 565 381,39 гривень.

Розрахований Вінницькими землевпорядниками розмір шкоди за порушення земельного законодавства та території області складає 2 951 384 гривень.

Довідково:

Відповідно до статті 2 Закону України „Про державний контроль за використанням та охороною земель”, основними завданнями державного контролю за використанням та охороною земель є:

  • забезпечення додержання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами земельного законодавства України;
  • забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони та раціонального використання земель;
  • запобігання порушенням законодавства України у сфері використання та охорони земель, своєчасне виявлення таких порушень і вжиття відповідних заходів щодо їх усунення;
  • забезпечення додержання власниками землі та землекористувачами стандартів і нормативів у сфері охорони та використання земель, запобігання забрудненню земель та зниженню родючості ґрунтів, погіршенню стану рослинного і тваринного світу, водних та інших природних ресурсів.



Переглядів: 2125
Поширень: 0