Сьогодні, в облдержадміністрації відбулася робоча нарада на якій розглянули питання очистки ставка в місті Бар від мулових наносів. Ставок розташований в заплаві річки Рів, яка є правою притокою Південного Бугу. Дана водойма знаходиться на території Барської міської ради. Так зване Барське водосховище має площу – 218 га, об’єм – 2,2 млн.м3.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка водні ресурси країни – це одне з джерел отримання питаної води, збереження флори та фауни. Тому головне завдання – це зберегти, та в подальшому розвивати водні ресурси. «Дана водойма - це орнітологічний заказник і тому важливо в рамках розчистки зберегти місця гніздування птахів. А також - це великий об’єм води, що загрожує підтопленню навколишніх територій, тому його розчистка убезпечить мешканців, які проживають поблизу» - відмітив Андрій Гижко.

На Вінниччині розчистять притоку Південного Бугу та створять штучну водойму біля «Барської фортеці»

Також, під час наради озвучили додаткові пункти проекту з очистки Барського водосховища. Таким чином, заплановано відтворення історичної берегової лінії на примиканні до історико-культурного пам’ятника «Барська фортеця» шляхом створення штучної водойми площею 0,7 га. Буде здійснена розчистка русла і кріплення берегів р.Рів в нижньому б’єфі ставка та розчистка старого русла (стариці) р.Рів. Планується відтворити русло безіменної річки лівої притоки р.Рів. Відповідно до проекту будуть встановлені колодязі для забору води пожежними машинами та колодязів для забору води, виділена певна ділянка для водопою тварин. Також в рамках проекту заплановано збудувати під’їзди до «Барської фортеці», яка є історичним та важливим туристичним об’єктом.



Переглядів: 2418
Поширень: 0