Підготовка до новорічних свят на Вінниччині уже в розпалі. Цьогоріч реалізація новорічних ялинок у Бершадському держлісгоспі почалася навіть на тиждень раніше, ніж у попередньому. Перші результати показали Ободівське та Цибулівське лісництва. За перший тиждень грудня 2017 року тут продано відповідно 277 та 472 новорічних дерева на загальну суму 54384 грн. Готові до початку реалізації Бершадське та Сумівське лісництва.

ДП «Бершадський лісгосп» має можливість повністю забезпечити святковими красунями жителів Бершадщини, школи, дитячі садочки, будинки культури, інші установи та організації міста і району. Для цього лісівники спеціально вирощують новорічні ялинки та сосни на спеціалізованих шкілках та на землях, не придатних для ведення сільського господарства. У 2017 році створено 2,9 га плантацій новорічних ялинок.

Відпуск новорічних ялинок проводиться за цінами, сформованими лісогосподарським підприємством, з обов'язковим маркуванням пластиковими бирками із штрих-кодом. Номери бирок при їх відпуску відразу заносяться до загального електронного реєстру. З детальним прейскурантом на новорічні дерева можна ознайомитись на сайті ДП «Бершадський лісгосп».

У цьому році державною лісовою охороною спільно з працівниками органів внутрішніх справ та екологічної інспекції будуть проводитися рейди по охороні хвойних насаджень та виявленню порушників. Особи, винні у незаконній заготівлі новорічних ялин, будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 85 до 170 грн. та на посадових осіб - від 119 грн. до 204 грн. Крім того, порушник відшкодовує шкоду, заподіяну лісовому господарству. Вона залежить від діаметра пенька і стартує з 248 грн. (з врахуванням індексації).



Переглядів: 2113
Поширень: 0