Як повідомляє Служба у справах дітей облдержадміністрації, на придбання соціального житла дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа, минулоріч на Вінницьку область було виділено субвенцію з державного бюджету у розмірі 7 904,9 тис. гривень.

З липня 2017 року Службою у справах дітей облдержадміністрації, як розпорядником коштів, вивчались пропозиції райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення, виконкомів міських, селищних, сільських рад створених об’єднаних територіальних громад щодо визначення об’єктів, на які буде спрямовано зазначену субвенцію.

З обласного бюджету кошти субвенції в повному обсязі були перераховані до районних бюджетів, бюджетів міст обласного значення та сільських бюджетів.

Результатом проведеної роботи стало придбання 11 житлових об’єктів для надання соціального житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа, в м. Вінниця, м. Жмеринка, м. Могилів-Подільський, в Бершадському та Погребищенському районах для влаштування в подальшому 17 осіб.

Крім того, придбано 1 будинок для функціонування дитячого будинку сімейного типу в Погребищенському районі, в якому можуть виховуватись до 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В області реалізуються заходи районних та міських програм із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. В рамках цих програм, за кошти місцевих бюджетів 2 особам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, придбано житло в м. Жмеринка та у Літинському районі.

Разом з тим, в 2017 році вступили у право власності на житло 10 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та 1 особа з їх числа:

  • в м. Жмеринка 1 дитина та 1 особа право власності набули шляхом приватизації житла, 3 дітям - оформлено спадщину;
  • в Погребищенському районі 1 дитина отримала житло за заповітом;
  • в м. Вінниці 1 дитині-сироті, учню Брацлавської школи-інтернат, оформлено спадщину та 3 дітей набули права власності шляхом приватизації;
  • 1 дитина, позбавлена батьківського піклування, яка перебуває під опікою в Томашпільському районі, набула права власності за рішенням суду.

Придбано житло:

  • опікунами/піклувальниками - 2 дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, в Оратівському районі, 1 дитині в Могилів-Подільському районі, 1 особі з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в Іллінецькому районі;
  • батьками-вихователями - 1 особі в Тростянецькому районі, 4 дітям, які виховуються в дитячому будинку сімейного типу в Томашпільському районі, 1 дитині, яка виховується в дитячому будинку сімейного типу в Іллінецькому районі.

Забезпечення житлом є вагомим фактором захисту інтересів дітей та осіб пільгових категорій а також одним з пріоритетів державної політики.



Переглядів: 1709
Поширень: 0