Він є обов’язковим для всіх користувачів мисливських господарств і проводиться щорічно після завершення сезону полювання.

Метою обліків є визначення шляхів міграції, видового складу, чисельності та місця проживання тварин. Підрахунок проводять шляхом спостереження на підгодівельних майданчиках, шумового прогону, підрахунку слідів на снігу та опитування місцевих жителів.

На підставі результатів таксації оцінюється та планується діяльність мисливських господарств, визначаються норми відстрілу на наступний сезон, приймаються рішення про необхідність часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини, визначається динаміка її чисельності.

Обліки проходять за участю спеціалістів департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів, державної екологічної інспекції у Вінницькій області, обласного управління лісового та мисливського господарства, обласного Товариства мисливців та рибалок, ВОКСЛП «Віноблагроліс».

Після закінчення обліку мисливствознавці узагальнять отриману інформацію та підготують ліміти використання мисливських тварин на сезон полювання 2018-2019 років.



Переглядів: 2132
Поширень: 0