Слідчим відділенням Немирівського відділу поліції оголошено про підозру екс-працівнику відділу державної реєстрації актів цивільного стану Немирівського районного управління юстиції у підробленні документів для оформлення громадянства Ізраїлю родичам колишнього посадовця одного з міністерств.

За словами начальника Немирівського відділу поліції Олександра Короля, влітку минулого року надійшла інформація від УСБУ у Вінницькій області щодо можливого зловживання службовим становищем працівником відділу РАЦСу.

На підставі зібраної правоохоронцями інформації були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст. 362 КК (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

В ході слідства поліцейські з’ясували, що підозрювана здійснювала організацію підроблення та складання завідомо неправдивих офіційних документів - актових записів про цивільний стан громадян, здійснила несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в Державному реєстрі актів цивільного стану шляхом внесення до автоматизованих реєстраційних обліків завідомо неправдивих відомостей.

В результаті були сфальсифіковані архівні документи та на підставі них витяги з ДРАЦС щодо родичів вищевказаних осіб, що в подальшому було використано для оформлення їм громадянства Ізраїлю .
Підозрюваній за такі дії може загрожувати до шести років ув’язнення. Триває слідство.

За словами Олександра Короля, перевіряється можлива причетність посадовця до десяти подібних фактів.



Переглядів: 2433
Поширень: 0