Автівку для транспортування поранених із передової взявся відновити Денис Романовський. Сам волонтер незрячий, родом із Липовця. Три роки їздить до зони АТО. Возить все про що просять, і що необхідно бійцям.

“Уазик” 71 року виготовлення в народі ще називають буханцем або таблеткою. З передової вивіз не одного бійця. Сьогодні він знаходиться на ремонті у селі Щаслива Липовецького району. Фахівці обіцяють полагодити його, відновити і відправити нашим хлопцям.

Володимир Нагорний за фахом зварювальник. До зони АТО через проблеми зі здоров’ям поїхати не може. Вдома ремонтує техніку для військовиків. Цей “Буханець”, каже, ще послужить нашим захисникам.

Володимир Нагорний, зварювальник: “Можна зробити хорошу машину. Машина 71 року виготовлення, така як я. Метал тут не теперішній. Так що зробити можна крепку машину.”

“Уазик” на передовій відпрацював три роки. Там, за словами волонтера Дениса Романовського, таких медичних автівок — більшість.

Денис Романовський, волонтер: “Скільки ми їздили в АТО, я лише один раз на нулі бачив медичного Хаммера. У Луганському він був прикомандирований до Айдару

Цю автівку свого часу планував довести до ладу Олександр Балицький. Чоловік 3 роки прослужив у зоні АТО, місяць тому його не стало. Олексій Логачьов пройшов з ним не один бій.

Олексій Логачьов, учасник АТО, боєць 25 батальйону “Київська Русь”: “Саша був головним сержантом роти матеріального забезпечення батальйону. При цьому він не пропустив жодної серйозної операції. Його група завжди виходила на посилення як ставало гаряче.

Це не перша “швидка”, яку Денис із товаришами відновлює і відправляє до зони АТО. Денис Романовський, волонтер: “Перед цим відвезли автомобіль Орель джип. Так само переобладнали його, повикидали всі сидіння.

Завершити ремонт автівки хлопці планують за місяць. Все, кажуть, залежатиме від матеріальних можливостей. Та й роботи ще вистачає: потрібно замінити двигун, гуму, скло, перефарбувати уазика, оновити салон.



Переглядів: 2050
Поширень: 0