У середу, 7 лютого, в місті Жмеринка ключі від власного помешкання отримали двоє дітей сиріт Андрій Гринько та Владислав Лісовий, які перебували на черзі на забезпечення житлом.

Аби привітати юнаків із отриманням власного помешкання та вручити сертифікат на квартиру до міста Жмеринка завітав голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови ОДА Ігор Івасюк та начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош. Також, поздоровити новоселів із радісною подією приїхали керівники Жмеринського району та міста Жмеринка.

Придбання даної квартири стало можливим завдяки тому, що в грудні 2017 року Кабінетом Міністрів України прийнято відповідну постанову, відповідно до якої в регіони направлено значні кошти для придбання квартир для дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування і осіб з їх числа.

У Жмеринці діти-сироти отримали власне житло

«Хочу зазначити, що програма Кабінету Міністрів України, яка ініційована Прем’єр Міністром України Володимиром Гройсманом, є дійсно унікальною по своїй суті і вона реалізована у 2017 році. Мова йдеться про надзвичайно важливу проблему, а саме – надання соціального житла дітям сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування. Це дуже болюча тема, адже вона торкається долі молодих людей. Загалом у Вінницькій області понад 300 дітей, які потребують забезпечення житлом. І в листопаді 2017 року в область надійшло 7,9 млн. грн., які дали змогу придбати 11 квартир і 1 будинок сімейного типу та зрушити дану справу з «мертвої точки». Зокрема, і в Жмеринці придбано квартиру, ключі від якої сьогодні отримали двоє дітей сиріт. Така підтримка від держави дає змогу з оптимізмом дивитись в майбутнє. На 2018 рік область додатково отримала майже 17,4 млн. грн., що дасть можливість значно збільшити кількість придбаних квартир для даної категорії людей, приблизно до 25», - зазначив Валерій Коровій.

У Жмеринці діти-сироти отримали власне житло

Місто Жмеринка не залишилось осторонь та відповідно до соціальної черги було прийнято рішення про придбання житла для двох юнаків, які перебували першими на даній черзі. Юнаки є особами з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховувались у дитячому будинку сімейного типу та знаходились під опікою родичів. Після виповнення вісімнадцяти років Андрій та Владислав змушені були орендувати квартиру. Таким чином, отримання власного помешкання для молодих людей є значною допомогою від держави. Загалом, на заявлену квартиру для міста Жмеринка виділено 600 тис. грн.

Але на цьому допомога не завершується, адже відповідно до програми із забезпечення житлом дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, яка запроваджена в місті Жмеринка, планується додатково виділити кошти на проведення ремонту та облаштування меблями даної квартири.

У Жмеринці діти-сироти отримали власне житло

«Дійсно, хочемо щиро подякувати за те, що надали нам квартиру, адже не просто на сьогоднішній день, навіть маючи роботу, самостійно винаймати житло, вартість якого становить понад 2,5 тис. грн. Тому така допомога є досить вагомою. Окрім того, великою перевагою є й те, що разом із квартирою ми отримали земельну ділянку, яку плануємо обробляти», - зазначив Владислав Лісовий.

Загалом, в місті Жмеринка на черзі на отримання житла з числа дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування перебуває 31 дитина, які потребують негайного забезпечення житлом.

У Жмеринці діти-сироти отримали власне житло

За словами начальника служби у справах дітей Жмеринської міської ради Наталії Церковної, квартиру обирали відповідно до параметрів, які визначено постановою Кабінету Міністрів України. Зокрема, це стосувалось граничної вартості метражу та вартості квартири в цілому. Згодом обрані варіанти помешкань було надано на розгляд комісії, яка і прийняла рішення про обрання саме цієї квартири, площа якої складає 60 кв.м.

У Жмеринці діти-сироти отримали власне житло

Окрім того, в подарунок від голови облдержадміністрації Валерія Коровія новосели отримали нову сучасну пральну машину.



Переглядів: 2496
Поширень: 0