В родині вінницьких зубрів - поповнення. Минулого року в стаді зубрів з'явилось сім маленьких зубрів. Про це повідомляє Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

"Надворі -20, а у нас +7))) Сім маленьких зубриків з'явилося за минулий рік у стаді вінницьких зубрів, які мешкають в Уладівському лісництві Хмільницького держлісгоспу.

За підсумками обліку диких тварин, який лісівники Хмільницького держлісгоспу провели в січні-лютому 2018 р., станом на лютий цього року маємо вже 93 зубри!" - йдеться в повідомленні.

Приємні поповнення в родині вінницьких зубрів

Зубрики народжуються вагою 22-23 кг і мають сірувате забарвлення шерсті. Вже через годину-півтори після народження теля може слідувати за самкою, а через 3 тижні пробує на смак рослинну їжу. Молоко зубра дуже жирне (вміст жиру 9-12%) і малюки швидко ростуть. Самка годує їх молоком 5-12 місяців, але ще до двох років теля перебуває поруч з нею. Статева зрілість у зубрів настає в 4-6 років, а живуть вони в природі до 20-25 років (в зоопарках можуть доживати до 35).



Переглядів: 1883
Поширень: 0