З 15 січня 2018 року запрацював Вінницький рибоохоронний патруль. За результатами конкурсу було відібрано 15 патрульних, які здійснюватимуть моніторинг та патрулювання водних об’єктів області. Вже є перші результати роботи рибоохоронних патрульних.

Так, за місяць роботи, патрульні провели 53 рибоохоронні рейди, під час яких викрили 132 порушення правил рибальства у Вінницькій області. В рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучено 532 заборонених знаряддя лову та 462 кг риби.  З вилученої риби – 423 кг було виявлено на ринках області. Сума штрафів склала 7684 грн. По 8 справах нараховано збитків, завданих рибному господарству, на суму 3528 грн.

Протягом одного місяця роботи Вінницьким рибоохоронним патрулем передано до суду 64 справи для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Складено 18 актів виявлення безгосподарського майна та вилучено 28 заборонених знарядь лову.

Для більш оперативної роботи інспекторського складу, Держрибагентство передало до Управління автомобіль Renault Duster та моторний човен Tuna 460 із підвісним двигуном.

Новостворений Вінницький рибоохоронний патруль виявив 132 порушення за місяць роботи

«Вінницький рибоохоронний патруль націлений змінити ситуацію в області, навести порядок на річках та водоймах Вінниччини. Тільки суворе дотримання встановлених правил рибальства і невідворотність покарання для порушників допоможуть зберегти рибні запаси наших водойм. Реалізація поставлених задач перед патрулем і показники нашої роботи будуть цьому підтвердженням», - заявили в Управлінні Держрибагентства у Вінницькій області.

Новостворений Вінницький рибоохоронний патруль виявив 132 порушення за місяць роботи

Для забезпечення оперативного реагування на факти браконьєрства просимо всіх, хто бачить незаконний вилов риби чи збут біоресурсів, терміново повідомляти на «гарячу» лінію рибоохоронного патруля: (0432) 67-12-34 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50. Вінницький рибоохоронний патруль щиро сподівається на співпрацю з небайдужими громадянами.

Довідкова інформація:

Рибоохоронний патруль – є органом із якісно новими стандартами роботи, який є повністю відкритим перед суспільством. Основне завдання рибоохоронного патруля – забезпечення на водоймах Вінниччини ефективної системи контролю за використанням і відтворенням водних біоресурсів та боротьба з браконьєрством.



Переглядів: 1990
Поширень: 0