Із розвитком та професійним вдосконаленням митної справи в Україні все рідшими стають спроби наркодилерів налагодити постійні та стабільні канали переміщення на митну територію України наркотичних речовин та прекурсорів. Всі спроби і хитрощі, які використовуються любителями швидких та немалих заробітків, закінчуються банальними провалами. Вміння митників використовувати на практиці свої професійні знання та навички, використання сучасних засобів митного контролю, чітка взаємодія із кінологічними командами не залишають шансів просочитися через кордон бодай маленької дози отруйного зілля.

Так, днями у пункті пропуску залізничного сполучення «Могилів-Подільський – Волчинець» митного поста «Дністер» Вінницької митниці ДФС під час проведення митного контролю пасажирського поїзда сполученням «Кишинів – Москва», в одному із пасажирських вагонів кінологічною командою митниці  виявлено в одвірку неробочого тамбура прихований пакунок. В ньому знаходилась подріблена речовина зеленого кольору із характерним запахом сильнодіючого наркотику органічного походження - канабісу.

Судячи з невеликого розміру пакунка, можна лише здогадуватись, що наркоділки спробували «прощупати» пункт пропуску на можливість налагодження незаконного трафіку. Проте тонкий нюх чотирилапого «митника» і цього разу не залишив жодних шансів.

На жаль нашим працівникам сьогодні не вдалося встановити, чи супроводжувалась ця поставка кур’єром, але вдалось головне – врятувати чиєсь здоров’я, а, можливо, і життя. Наркотична речовина вилучена та передана разом із матеріалами справи до правоохоронних органів.



Переглядів: 1425
Поширень: 0