Працівники управління карного розшуку ГУНП Вінниччини затримали двох зловмисників, яких розшукували протягом трьох тижнів. Підозрюваних у вчиненні розбійного нападу та вбивстві 41-річного жителя смт Вороновиця Вінницького району поліцейські затримали 7 березня у Волинській області. Чоловіків взято під варту.

16 лютого до поліції надійшло повідомлення, що у одному з будинків в смт Вороновиця місцева жителька виявила побитими без свідомості 80-річну господарку, сина та його товариша. Лікарі, які прибули на виклик, констатували смерть одного з чоловіків. Літня господарка та її 41-річний син доставлені до реанімаційного відділення лікарні.

Забили до смерті за гроші та комп’ютер

Як розповів начальник управління карного розшуку Головного управління Нацполіції Вінниччини Андрій Дамзін, поліція опитала місцевих жителів, сусідів потерпілих та встановила осіб, причетних до цього злочину. Їх оголосили у державний розшук. Вжитими оперативними заходами поліція встановила місце, де переховувались підозрювані. 7 березня працівниками карного розшуку у м. Луцьк Волинської області підозрювані були затримані. Ними виявились 19 та 21-річні односельці потерпілих.

Забили до смерті за гроші та комп’ютер

В ході досудового розслідування з’ясувалося, що вечері 15 лютого зловмисники зайшли у будинок пенсіонерки та почали вимагати гроші. Отримавши відмову, зчинили бійку. Били потерпілих доки ті не змогли чинити опір. Для одного з потерпілих удар нападника виявився смертельним. Забравши з будинку гроші та комп’ютер, зловмисники кинулись навтьоки.

За словами затриманих, вони були добре знайомі з сином господарки будинку, і він неодноразово хизувався, що має чималу суму грошей та коштовності. Того дня, перебуваючи в стані сп’яніння, вирішили збагатитися.

Забили до смерті за гроші та комп’ютер

Затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст.187 КК України (розбій) та ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство). За такі злочини затриманим загрожує до 15 років ув’язнення або довічне ув’язнення.

9 березня Вінницький міський суд обрав чоловікам міру запобіжного заходу – тримання під вартою.



Переглядів: 3255
Поширень: 0