Невдовзі знана у світі картопля по-уланівськи представлятиме Вінниччину у Республіці Польща під час проведення семінару, присвяченого розвитку сільського господарства. Організатори зробили акцент саме на характерні для визначеної території продукти, страви та напої з особливими рецептами їхнього приготування. Взяти участь у конкурсі «Розвиток та промоція традиційних продуктів Вінницької області» можуть всі охочі.

На Вінниччині презентували новий проект, підтриманий польською фундацією розвитку сільського господарства. Мета - представити європейському споживачеві традиційні страви нашого регіону – особливості їхнього приготування, приправи до них, ритуальні й обрядові трапези, повір’я і уявлення, пов’язані з їжею. Організатори переконані: Вінницькій області є чим здивувати закордонних гурманів.

У другій половині червня, протягом 7 днів вінницькі виробники традиційних продуктів матимуть змогу поспілкуватись із польськими колегами. Одна з головних умов участі – представлений продукт має бути з сировини тієї місцевості, де його виробили.

Участь у навчально-практичному семінарі можуть взяти виробники традиційних продуктів (господарі, власники закладів громадського харчування, промислові виробники) та представники органів місцевого самоврядування, з якими співпрацює даний господар чи виробник. По поверненні з Республіки Польщі, учасники семінару матимуть змогу поділитись досвідом із колегами під час фінальної презентації традиційних регіональних продуктів, яка відбудеться у Вінниці вже у вересні цього року.


Переглядів: 5026
Поширень: 0