4 квітня у Вінницькому музеї гончарного мистецтва ім. О. Луцишина за сприяння поліцейських ювенальної превенції Вінниччини для дітей із кризових сімей відбувся майстер клас з виготовлення писанок.

Працівники музею навчали дітей малювати писанки, ділилися своїм досвідом і таємницями мистецтва, яке передається з покоління в покоління.

Діти дізналися багато цікавого про історію музею, створення писанки, гончарного мистецтва.

- Найдавнішу писанку у світі вчені знайшли на території Тернопільщини, - каже завідувач науково-дослідного відділу музею гончарства Ольга Романишина. - Створена вона майже 4,5 тисячі років тому. Писанка – це символ весни, сонця, повернення природи до життя. Багато народів світу шанували яйце і мали власну атрибутику його возвеличення. У багатьох стародавніх народів збереглися перекази, в яких яйце виступає джерелом життя, світла, тепла, навіть зародком усього всесвіту.

Вінницькі поліцейські організували вихованцям Прибузької школи-інтернату майстер-клас із писанкарства

Діти з задоволенням долучилися до виготовлення писанок. Кожна з них вийшла унікальна, адже зроблена від усього серця.

Вінницькі поліцейські організували вихованцям Прибузької школи-інтернату майстер-клас із писанкарства

Учасники майстер класу, які виховуються в спеціалізованій школі-інтернаті – діти з кризових сімей. За словами начальника відділу ювенальної превенції обласної поліції Людмили Кузнєцової, такі діти потребують більшої уваги з боку дорослих. Більшість з них – сироти та напівсироти, діти, які з різних причин були обділені любов’ю рідних людей.



Переглядів: 1811
Поширень: 0