Якщо основним алкогольним напоєм на селі був і залишається самогон, то завжди знайдуться продавці, готові запропонувати більш „елітний” варіант оковитої – „заводську” горілку. Хай навіть про заводський розлив говорять лиш етикетка та акцизна марка сумнівної якості.

Подібний горілчаний магазин у власному будинку „відкрив” 37-річний мешканець Шаргорода. Збут сумнівної продукції підприємець налагодив широко – обслуговував не тільки рідний райцентр, а й довколишні села. Ціна на горілку була більш, ніж демократична – 8,50 грн. за півлітрову пляшку. Від уживання подібного продукту недовго й на лікарняне ліжко потрапити. Власне, саме там і опинився один із клієнтів ділка, випивши трохи задешево придбаної горілки.

Коли до помешкання підприємця зайшли співробітники податкової міліції Могилів-Подільської ОДПІ, довго шукати доказів нелегального бізнесу не довелося. В ході обшуку в будинку торгівця виявлено та вилучено майже 1800 пляшок готової до реалізації горілки. Про низьку якість напою свідчили неохайно наклеєні етикетки з розмазаними по пляшці залишками клею, акцизні марки з явними ознаками підробки, що до того ж легко зривалися, на багатьох пляшках „заводської” грілки гвинтові металеві корки взагалі трималися абияк легко викручуючись із пляшки. Тут же зберігалися чорнові записи зі списками постійних клієнтів і „боржників”.

Слідчі податково міліції вже порушили кримінальну справу за ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення, зберігання і збут підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей. Покарання передбачає позбавлення волі на 5-10 років з вилученням і знищенням вироблених товарів та конфіскацією обладнання для їх виготовлення.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області

 


Переглядів: 2846
Поширень: 0