Олегу Качуровському — 64 роки. Чоловік проживає у селі Снітків. Нині він пенсіонер, за фахом інженер-електромеханік. Кілька років тому поїхав навідати сина, який у зоні АТО працював у 61-ому військово-польовому шпиталі. Після візиту туди вирішив, що створить для військових медиків багатофункціональний мобільний госпіталь.

Пенсіонер розповідає: “дуже важко бачити, що допомогу пораненим надають у наметах через які іноді небо видно. А тут буде модуль три в одному, який за розмірами буде, як однокімнатна квартира. Це буде трансформер, у розібраному вигляді ширина 6 м, і висота 2,5 м. Загальна квадратура 36 м квадратних.

Проектну документацію виготовили науковці Національного університету біоресурсів і природокористування. Цей виш свого часу закінчив і наш розробник. З 2014 пан Олег взявся за створення шпиталю. Нині працює в приміщенні фермерського господарства у рідному селі. Вже змайстрував близько 9-ти тисяч деталей.

Зі слів, пана Олега – найважчим у створенні шпиталю є не робота, а збір коштів та матеріалів, адже вартість одного такого модулю становить близько 250 тисяч гривень. Надалі ж знадобляться гроші на придбання автомобіля, який перевозитиме мобільний госпіталь. Вибір зупинили на марці КрАЗ, вартістю 50 тисяч доларів.



Переглядів: 2157
Поширень: 0