В період з 1 по 30 квітня 2018 року інспекторським складом Вінницького рибоохоронного патруля викрито 131 порушення правил рибальства. Таким чином зафіксовано 42 грубих порушення, 41 порушення любительського лову, 12 порушень, пов’язаних з незаконним продажем риби на ринках та 5 – під час незаконного збуту заборонених знарядь лову. Складено 31 акт виявлення безгосподарського майна, за яким вилучено 87 сіток.

«Протягом місяця патрульними затримано 18 порушників природоохоронного законодавства, які нанесли збитки рибному господарству на суму 17 268 грн. У браконьєрів вилучено 177 кг риби та 51 заборонене знаряддя лову. В районні суди для вирішення питання про притягнення винних осіб до відповідальності за вчинені правопорушення було направлено 59 справ», - заявили в управлінні.

Для прикладу, 14 квітня рибоохоронними патрульними було затримано 49-річного жителя Вінницької області. Чоловік здійснював незаконний лов риби на Іллінецькому водосховищі, використовуючи при цьому п’ять сіток. Браконьєр впіймав 121 екз. карася сріблястого, два екз. сома, по одному екз. судака та плітки. Завдано збитків у розмірі 3502 грн.

Для забезпечення оперативного реагування на факти браконьєрства просимо всіх, хто став свідком незаконного вилову риби чи збуту біоресурсів терміново повідомляти на «гарячу» лінію патруля: (0432) 67-12-34.

Довідкова інформація:             

В січні цього року розпочав роботу Вінницький рибоохоронний патруль. За результатами конкурсу було відібрано 15 патрульних, які здійснюють  моніторинг та патрулювання водойм області. 



Переглядів: 1604
Поширень: 0