Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області під час ревізії бюджету міста Гнівань, фінансово-господарської діяльності Гніванської міської ради виявили порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 722 тис. грн. Ревізія охопила період із 01 січня 2014 року по 01 грудня 2017 року.

Зокрема, понад 177 тис. грн міський бюджет недоотримав від забудовників у якості пайової участі у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Також більше як 100 тис. грн зайво перераховано підрядним організаціям, які завищили обсяг і вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт.

Крім того, у ході ревізії виявлено інші порушення фінансової дисципліни, а саме невідображення в інвентаризаційних описах незавершеного будівництва генерального плану міста Гнівань, що призвело до заниження в обліку вартості активів на понад 400 тис. грн.

Вжитими під час ревізії заходами забезпечено усунення виявлених порушень на майже 470 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань п’ятьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, до міської ради застосовано фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій із бюджетними коштами.

Голові міської ради направлено вимогу щодо усунення виявлених порушень та недопущення їх у подальшому. Про результати ревізії поінформовано Гніванський ВП Жмеринського ВП ГУ НП у Вінницькій області.

Нагадаємо, що від початку 2018 року аудитори Вінниччини забезпечили відшкодування втрат на суму 13,7 млн грн.



Переглядів: 1659
Поширень: 0