Станом на 22.06.2018 року об’єднаними територіальними громадами прийнято 34 рішення щодо передачі земель державної власності у комунальну власність.

В комунальну власність отримали 1328,9869 га земельних ділянки сільськогосподарського призначення Брацлавська, Вороновицька селищні та Барська міська об’єднані територіальні громади.

На початку червня відбулась передача у комунальну власність Вапнярської, Глуховецької селищних об’єднаних територіальних громад, Гніванської міської об’єднаної територіальної громади та Джулинської, Іванівської, Краснопільської, Кунківської сільських об’єднаних територіальних громад 612 земельних ділянок загальною площею 7387,3727 га сільськогосподарського призначення державної власності.

Всього по області передано земель сільськогосподарського призначення державної власності площею 8716,3596 га у комунальну власність десяти об’єднаних територіальних громад.

На даний час проведено топографо-геодезичні роботи по Мельниківській, Ковалівській ОТГ Немирівського району, Калинівській міській ОТГ, Мурафській ОТГ Шаргородського району та Жданівській ОТГ Хмільницького району.

Складено технічні документації із землеустрою по Калинівській міській ОТГ, та Жданівській ОТГ Хмільницького району.

Проводяться підготовчі роботи по Лука-Мелешківській ОТГ.

Нагадаємо, що 31 січня Уряд схвалив розпорядження № 60-р щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію не вдаючись до змін у законодавстві.

Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року. Протягом першого тижня 99% ОТГ зробили перший крок до отримання земель у власність, підписавши меморандуми з Держгеокадастром.

Для висвітлення стану передачі земель об’єднаним територіальним громадам створено спеціальний портал (otg.land.gov.ua) та для отримання оперативних консультацій з даного питання від фахівців Держгеокадастру запроваджено функціонування гарячої лінії (0 800 502 528).



Переглядів: 220343
Поширень: 0