На засіданні розглядалось питання про інвентаризацію ринків усіх форм власності області станом на 1.12.2009 р. Заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації, начальник управління торгівлі, платних послуг та цінової політики Петро Стащук зазначив, що згідно матеріалів інвентаризації станом на 1 грудня 2009 року в області функціонувало 92 ринки різних форм власності, на яких облаштовано 33133 торгових місця, з них – 6619 – вільних. На існуючих ринках побудовані опалювальні павільйони – 56 одиниць, площею 2750,2 кв.м., які розраховані на 746 торгових місць та 257 неопалювальних павільйонів, площею 28371,8 кв.м на 4245 торгових місць.

Загальна площа земельних ділянок, відведена для функціонування ринків усіх форм власності області складає 714036 кв.м. Підставою користування земельними ділянками для ринків є Державні акти на право постійного користування, Державні акти приватної власності на землю, договори оренди, суборенди та рішення виконкомів про відведення земельних ділянок під ринки.

Щодо надання статусу «Постійно-діючих ярмарок» в селах та населених пунктах області, то Петро Стащук зазначив, що органам місцевого самоврядування рекомендовано визначитись в плані доцільності розміщення постійно-діючих ярмарків і в разі необхідності надати відповідні документи обласній постійно діючій комісії з координації роботи щодо впорядкування діяльності ринків усіх форм власності для впровадження терміну дії статусу на період до трьох років із видачею відповідного свідоцтва. За результатами проведеної інвентаризації отримані матеріали для надання статусу 135 постійно діючим ярмаркам.

Згідно плану засідання комісії розглянуто питання про заходи щодо паспортизації ринків усіх форм власності. Станом на 1 червня поточного року із 98 ринків області, які за статистичними даними функціонують в області 41 ринок – паспортизований, 58 паспортів ринків не надано статусу «Ринок» через відсутність необхідних, визначених законодавством, документів.

Підводячи підсумки засідання Василь Черній поставив завдання перед відповідними службами про здійснення контролю і огляду місць торгівлі в районах області щодо їх відповідності усім вимогам законодавства, а також вивчення питання по ліквідації місць стихійних ринків.


Переглядів: 2968
Поширень: 0