Заступник голови Любов Спірідонова 8 червня з робочою поїздкою відвідала дитячий санаторії «Сокілець», що у Немирівському районі. Зараз там перебуває найбільше відпочиваючих – 142 дитини віком від 7 до 17 років з Вінницької та Миколаївської областей.

Щодо вартості путівок у позашкільних таборах Любов Спірідонова відзначила, що їх вартість з 1300-1400 грн. у минулому році збільшилась до 1800-1900 у цьому році. Загальна вартість путівки у «Сокілець» складає 1 995 грн., що становить 95 грн. в день, а санаторно-курортна – 2703 грн., тобто 129 грн. в день. В оздоровчому таборі діє 19 корпусів, кілька з них зараз перебуває у стані активного ремонту. Слід відзначити, що даний санаторій спеціалізується на лікуванні фізіологічних вад зору у дітей. Діє декілька кабінетів, оснащених спеціальними приладами для корекції та профілактики порушень зору. Щодо харчування, то в день на дитину витрачається 30 грн. У світлі минулорічних масових отруєнь у таборах особлива увага приділяється санітарно-епідеміологічному стану закладу, тому меню, що складене за місяць, погоджується в районному СЕС.

Головний лікар санаторію «Сокілець» запевнив, що у разі необхідності табір здатен працювати і 5-ту зміну з метою оздоровлення необхідної кількості дітей. Адже, як зазначила Любов Спірідонова, одне з основних завдань влади – забезпечити 100% оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За її словами з 10 червня розпочинають роботу табори, які оздоровлюватимуть дітей даної категорії, зокрема з Тульчинської, Брацлавської та Ситковецької шкіл-інтернатів.

За словами Любові Спірідонової, однією з найбільших проблем у проведенні оздоровчої кампанії 2010 року стало пізнє прийняття Державного бюджету, внаслідок чого не було вчасно проведено тендерні процедури по оздоровленню дітей влітку. Але заступник голови облдержадміністрації висловила сподівання, що з 18 червня запрацюють всі 20 таборів, що є на Вінниччині.


Переглядів: 3993
Поширень: 0