Дорогу добудують до кінця листопада, у чому губернатора під час інспектування об’єкту запевнили дорожники. Аби повністю здати другу та третю чергу будівництва обходу Калинівки необхідно 117 млн. грн..

Об’їзну дорогу навколо Калинівки таки збудують цього рокуЗа словами голови облдержадміністрації Миколи Джиги, завершення робіт на об’єкті стримують два фактори. По-перше, ведуться роботи по будівництву шляхопровіду через залізницю у Хмельницькому напрямку і паралельно – по місцевому автомобільному проїзду на село Павлівку. По-друге, у зв’язку з будівництвом на одній з ділянок довелось переносити газопровід високого тиску. Втім, за словами очільника області, питання вирішується за сприяння міністра палива та енергетики Юрія Бойка.

Дорожники додають: не все гладко і з фінансуванням. Уряд досі не затвердив перелік об’єктів капітального будівництва. Для завершення робіт по Калинівській окружній та введення в експлуатацію двох ділянок Об’їзну дорогу навколо Калинівки таки збудують цього рокуБайківка-Павлівка, протяжністю 4,6км, та Павлівка-Ольхова, протяжністю 1,4км, необхідно 117,3 млн.грн.. Поки що генеральний підрядник товариство «Південьзахідшляхбуд» виконує замовлення Укравтодору власними силами.

Будівництво нової транспортної розв’язки, переконаний голова облдержадміністрації, забезпечить безпеку і швидкість руху, а також комфорт для водіїв. Пропускна здатність дороги в межах міста не встигала за зростаючою інтенсивністю руху – близько десяти тисяч автомобілів на добу. Разом з тим, об’їзд дозволить екологічно «розвантажити» районний центр від викидів автомобільного транспорту.

Для довідки:

Обхід міста Калинівки будується з 1994 року. У 2007 році Службою автомобільних доріг у Вінницькій області введено в експлуатацію першу ділянку Кордилівка-Байківка, протяжністю 3,3 км вартістю 42,3 млн.грн. Загальна вартість об\'єкта – майже 170 млн.грн.


Переглядів: 6732
Поширень: 0