Про такі плани щодо енергозабезпечення регіону повідомив голова облдержадміністрації Олександр Домбровський у ході робочого візиту на підприємство.

Регіональна енергетична стратегія Вінницької області передбачає перепрофілювання численних спиртових заводів на виробництво біоетанолу, який може бути добавкою до мінерального палива. Пілотним проектом може стати Козятинський нафтопереробний завод, який планує переробляти до 50 тис. тонн нафти на рік. Таким чином, нафтопродукція буде переважно використовуватися для місцевих потреб, зокрема, забезпечення паливно-мастильними матеріалами сільськогосподарської техніки. Значна частина палива експортуватиметься.

Сьогодні на підприємстві проходить наладка автоматичної системи управління. Олександр Домбровський повідомив, що влада разом з інвестором веде переговори з російськими нафтовими компаніями щодо поставок сировини невеликими партіями, адже завод в Козятині малотоннажний і тому відчуває дефіцит саме у незначній кількості нафти.

Для довідки:
Товариство з обмеженою відповідальністю „Техпромсервіс - ОЙЛ” спеціалізується на виробництві продукції нафтопереробки, а саме: дизельне пальне; низькооктановий бензин (як сировина для подальшого обробітку); мазут. Підприємство введено в експлуатацію в кінці 2007 року.


Переглядів: 3744
Поширень: 0