Підготовку області до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років розпочато ще з весни. Станом на серпень місяць область вийшла на 62% від запланованого показника з підготовки до нового опалювального сезону.

Щодо підняття вартості житлово-комунальних послуг, які набрали чинності з 1 серпня, то заступник голови облдержадміністрації відзначив, що тарифи є економічно обґрунтованими. Згідно урядової постанови громадянам, які фінансово неспроможні розраховуватися за спожиті комунпослуги з боку держави надаватимуться субсидії.

Р. Аксельрод проінформував про те, що з 5 червня 2010 року зменшились показники заборгованості області за спожитий газ на 11,6%. Всі категорії споживачів за житлово-комунальні послуги розрахувались на 95,9%. На жаль, установи, які фінансуються з державного бюджету – тільки на 82,3%.

Під час зустрічі з представниками місцевих засобів масової інформації Роман Аксельрод акцентував увагу на збільшенні випадків загибелі людей на водоймах області. За весь минулий рік загинуло 62 людини, з них 6 – дітей, а станом на 1 серпня 2010 року - 86 осіб, з яких 9 дітей. Тому облдержадміністрація зобов’язала голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення вжити термінові заходи щодо негайного належного облаштування місць для купання та відпочинку громадян на водоймах. Також наголосив на необхідності активізації інформаційної роботи щодо поведінки людей на воді, адже статистичні дані свідчать про те, що 90% фатальних випадків на воді трапляються через необережність та недбалість людей або тих осіб, які перебували в стані алкогольного сп’яніння.

Р.Аксельрод проінформував про те, що Вінниччина успішно справляється з подоланням наслідків стихії, яка сталась в районах області з 26 по 28 липня. Він відзначив, що протягом доби було відновлено енергопостачання в усіх потерпілих населених пунктах. Також ведеться активна робота з боку керівників постраждалих районів щодо допомоги людям у ремонті покрівель їхніх осель.


Переглядів: 3475
Поширень: 0