У Погребищенському районі через спалювання соломи на полях виникло загоряння молодих насаджень сосни на площі до 3,5 га, повідомили в головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації. У зв’язку із спекотною погодою голова адміністрації Микола Джига доручив відповідним службам посилити контроль за пожежною безпекою в регіоні.

4 серпня близько 14 години поблизу села Дзюньків Погребищенського району сталося загоряння лісових насаджень, які належить ДП Погребищенський райагроліс. Причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки під час спалювання пожнивних залишків на полі.

Пожежа була локалізована силами СДПЧ-26 м. Погребище, сільгосппідприємства «Лан-П», співробітниками лісового господарства та опергрупою райдержадміністрації. У ліквідації надзвичайної ситуації було задіяно близько 20 чоловік та чотири одиниці техніки. За дві години полум’я загасили. З майже 12 га загальної площі трирічного сосняку згоріла майже третина. Орієнтовні збитки становлять 30 тис. грн..

Коментуючи подію, голова облдержадміністрації Микола Джига, підкреслив, що обласна влада жорстко реагуватиме на порушення протипожежної безпеки, зокрема, ігнорування заборони випалювання стерні, бур’янів, смітників тощо на території Вінниччини. А також з метою запобігання виникненню пожеж доручив службам на місцях забезпечити цілодобовий контроль з охорони лісів.


Переглядів: 9252
Поширень: 0