Виготовлення деревного вугілля шляхом перепалювання деревини твердих порід у герметично закритих металевих ємностях є вигідним бізнесом. Особливо якщо займатися цим нелегально – без оформлення відповідних дозвільних документів (у цьому випадку, щоправда, недовго). Місяць тому співробітники відділу по боротьбі з незаконним обігом товарів податкової міліції Вінницької області викрили такий цех, який підпільно діяв посеред лісу на території Хмільницького району.

У полі під Тивровом виготовляли деревне вугілля

Цими ж днями податківці викрили ще один об’єкт, цього разу – у полях під Тивровом. Усе за стандартною схемою – 11 металевих діжок у ряд (по 5-7 кубометрів кожна), гори сировини – розпиленого на колоди дерева, мішки із готовою до реалізації продукцією і – відсутність дозвільних документів на заняття даним видом господарської діяльності.

У полі під Тивровом виготовляли деревне вугілля

Сподівання бізнесмена на те, що сховане за лісосмугами виробництво викриється нескоро, не виправдалися: податківці досить швидко виявили і припинили діяльність підпільних «шахт». Його дії підпадають під ст. 212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків, що передбачає не лише штраф і заборону займатися певним видом господарської діяльності, але й реальне позбавлення волі.

Наразі діяльність підпільного цеху повністю припинена: описане і вилучене обладнання для виготовлення деревного вугілля, сировина – дерево твердих порід у кількості понад 135 кубометрів, а також близько 10 тонн готової продукції. Загалом сума вилучених товарно-матеріальних цінностей склала майже 62 тисячі гривень.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 6418
Поширень: 0