Наразі аграрії сіють озимі зернові. Понад 30 тис. гектарів площ в області уже зайняті ними. Про хід робіт на осінньому полі, прогнози на ціни сільськогосподарських культур і не тільки йшлося на прес-конференції заступника голови облдержадміністрації Василя Чернія.

На Вінниччині завершили сіяти ріпак. Традиційна економічно вигідна ринкова культура зайняла 75 тис. га. Аграрії зібрали гречку і просто, більше 20% площ з кукурудзою, яка цього року має гарний врожай і здатна підтягнути загальний вал зернових не тільки області, а й держави. Планувалося, що цукрові буряки цьогорічного сезону перероблятимуть 14 заводів. Нині працює 11. Два заготовляє сировину, одна цукроварня поки що без солодких коренів.

На рівні минулого року реалізовано господарниками зерна, а це 235 тис. тонн збіжжя, яке пішло за межі області на експорт. Усі райони підтвердили, що до регіональних ресурсів врожай засапано, а аграрний фонд закупив зернових на суму близько 50 млн. грн. Буде в області з чим пити чай і з чого варити кашу, якщо її не заварять любителі дефіциту. І у вінницьких магазинах невдовзі має домінувати продукція місцевих виробників.
Поки цінова політика на сільськогосподарську продукцію формується, завойовує ринок і споживача, селяни знову орють, засівають подільські землі під майбутній врожай.


Переглядів: 2623
Поширень: 0