90 тис пачок контрабандних цигарок заарештували 23 вересня о 6 ранку поблизу села Джуринка Бершадського району на Вінниччині.

Інспектори Державтоінспекції Немирівського району Юрій Шаповал та Володимир Бабій патрулювали в Бершадському районі. На трасі Гайворон-Умань помітили, як "Фольксваген" з київськими номерами порушує правила обгону.

"Коли зупинили, водій представив всі документи, претензій ніщо не викликало. Та випадково звернули увагу на те, що машина сильно просідала від вантажу. Попросили показати, що чоловік везе. От тоді він занервував. Спочатку, клявся, що везе сигарети з Одеси. Та коли ми дістали одну пачку, акцизи були молдовські. Це реально можлива контрабанда. Адже в Україні ціни на тютюнові підвищилися суттєво, а в Молдові вони дешевші. Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи", - розповів Шаповал.

"Причіп був під зав’язку забитий "Дойною", "Космосом", "Астрою", "Флуєрашем" з молдовськими акцизними марками. Також там знаходилися вироби російської фірми "Беверлі", але без акцизів", - додав Бабій.

Правоохоронці заарештували водія. Ним виявився житель Київщини. Машину і вантаж поставили на штрафний майданчик Бершадського райвідділу міліції.

Підрахували, що контрабандист приблизно перевозив нелегального товару на 450-500 тисяч гривень. Одна пачка найдешевших цигарок з фільтром в Україні коштує 5-6 гривень.


Переглядів: 3914
Поширень: 0