«Радянський метод господарювання з елементами цивілізованого капіталізму може бути досить ефективним в сільському господарстві», - вважає голова облдержадміністрації Микола Джига. Цю думку він висловив під час відвідин господарства «Радівське» у Калинівському районі, яке очолює Герой України Анатолій Пачевський.

Підприємство поряд з високими фінансовими показниками демонструє соціальну відповідальність, підтримуючи місцеві заклади освіти і культури, зазначив очільник області. А тому губернатор планує організувати на базі «Радівського» семінар для голів райдержадміністрацій та представників аграрного бізнесу, аби поширити передовий досвід господарювання в регіоні.

Господарство «Радівське» у Калинівському районіУ ході ознайомлення з роботою ВСГП «Радівське» губернатор відзначив високі стандарти ведення господарства. «Де є господарство, там є життя, де є відповідальний керівник, там є результат роботи», - наголосив він. «Екскурсія» для очільника області включала огляд полів і тваринницьких комплексів.

Сьогодні підприємство продовжує збір кукурудзи на зерно. Агрономи «Радівського» вирощують 33 сорти цієї культури, чимало з них – зарубіжної селекції. Анатолій Пачевський повідомив, що високих результатів очолюване ним господарство досягло і в галузі тваринництва: «Навіть в найскладніший період я боровся з вирізом худоби. Жодного року тваринництво у нас не було нерентабельним. Ми мали в середньому 60-65%, а по молоку – 90% рентабельності». Сьогодні в сільгосппідприємстві будуються нові корівники та реконструюють старі ферми. Також активно впроваджують альтернативну енергетику, використовуючи тюковану солому.

«Радівське» підтримує і місцеву школу та дитсадок, постачаючи їм продукти, а також надаючи фінансову допомогу. Голова облдержадміністрації підкреслив: «Господарство, яке дає стабільну роботу, платить податки, а окрім того і утримує соціальну сферу, заслуговує бути прикладом для наслідування. Тут зберегли те, що було в колгоспах, і поставили виробництво на якісно новий рівень». Микола Джига переконаний, бізнес на селі має розділити з державою тягар соціальної відповідальності.


Переглядів: 3283
Поширень: 0