Відбулося засідання робочої групи з питань підготовки плану заходів із завершення розробки Плану реалізації Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на 2011-2013 роки.

Мобілізація ідей дасть поштовх до економічного розвитку регіонуКерівник проекту – Таня Забуковець – високо оцінила потенціал Вінницької області, яка з перших днів роботи програми продемонструвала здатність адаптувати соціально-економічну інфраструктуру у відповідності до вимог часу, які продиктовані світовими стандартами державного та регіонального управління. «Вінниччина як і Крим, які є пілотними регіонами проекту стають взірцем для всієї України», - визнала пані Забуковець.

На думку європейського експерта, пріоритетним напрямком співробітництва в рамках проекту має стати створення програми супроводження і підтримки іноземного інвестора – як чинника економічної інтеграції регіону в континентальну інфраструктуру, в тому числі через залучення численної донорської підтримки. «Добробут населення – вищий пріоритет, але покращення соціальних умов напряму залежить від економічного зростання», - зауважила пані Забуковець.

Інші учасники групи – експерти з питань політики регіонального розвитку Юрій Третяк, Олег Левченко – акцентували увагу на конкретних аспектах реалізації проекту в умовах Вінницького регіону.

Зокрема, Олег Левченко зазначив, що другий етап полягає у зборі ідей проектів до реалізації стратегії регіонального розвитку Вінницької області на 2011-2013 рр. Він має 3 принципові напрями. Насамперед - це реалізація та зміцнення ключових порівняльних переваг регіону, через ефективне використання освітнього і наукового потенціалу регіону та створення умов для розвитку туризму. Другий, не менш важливий напрямок – покращення якості життя на сільських територіях. Третій напрямок полягає у створенні передумов для сталого економічного розвитку регіону, в тому числі і через диверсифікацію економічної діяльності через підтримку нових нетрадиційних секторів.

Перший заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Володимир Рєпєєв подякував предствавникам ЄС за підтримку та підкреслив, що конкурс проектів відкритий для всіх.
«Як ви бачите, ми не ігноруємо й громадські ініціативи, спрямовані на розвиток регіону», - додав Володимир Рєпєєв, розповівши про щойно завершене засідання робочої групи.

Крім цього вони відзначили ще дві перспективні ініціативи, які можуть бути запроваджені на Вінниччині. Це створення «фруктового кластеру» - фактичне забезпечення нових можливостей збуту продукції для фермерів – садівників та розширення мережі виробництва дитячого харчування.

Активне залучення громадських структур до процесу євроінтеграції, пріоритет економічних перетворень, залучення нових ідей та проектів - запорука успішної реалізації амбітних планів динамічного розвитку регіону. З цим погодилися всі учасники прес-конференції.


Переглядів: 3372
Поширень: 0