З нинішнім власником підприємство скотилось в боргову яму і уже тривалий час не працює. Губернатор вважає, що процес приватизації пройшов з порушеннями. А тому створив спеціальну комісію, яка за 10 днів має перевірити законність управлінських рішень, внаслідок яких підприємство перейшло в приватні руки.

До складу робочої комісії, яку очолив заступник голови облдержадміністрації Василь Черній, увійшли представники управління економіки, агропромислового розвитку, земельних ресурсів, правоохоронних органів та фонду держмайна. Якщо аудит доведе факти порушення законодавства, обласна влада ініціюватиме скасування неправомірних угод та повернення підприємства у державну власність.

Губернатор Вінниччини вважає, що підприємство має перспективу: «Це неприпустимо, коли такий серйозний об’єкт простоює, потрібен розумний інвестор, який вкладе кошти в модернізацію, створить робочі місця, таким чином, щоб працюючий завод став центром стабілізації в Калинівському районі».

Микола Джига припускає, що на заводі мало місце навмисне доведення до банкрутства. А тому наголосив, що «порізати» завод влада і громада не дадуть.

Корделівський цукровий завод продали понад 10 років тому за 200 тис. грн.. З 2004 року підприємство стало збитковим.


Переглядів: 3334
Поширень: 0