14 жовтня на свято Покрови Пречистої Богородиці відзначається День українського козацтва. З давніх-давен Богородицю козаки вважали своєю покровителькою.

З нагоди цього свята в Барській районній бібліотеці було проведено урок історії «Степ та воля – козацька доля » та конкурсні змагання «Козацькі забави», в яких брали участь учні 6 класу ЗОШ №4 з мудрим наставником Лобановою О. М. Свою мужність, спритність, кмітливість, творчість «юні козачата» змогли проявити в різноманітних конкурсних завданнях, таких як: ліплення вареників, конкурс танцю, кращі стрибуни, кращий козацький оркестр та багато інших. По закінченню свята усіх активних було нагороджено солодкими призами.
А на передодні, 12 жовтня 2010 року в читальному залі Барської районної бібліотеки районної бібліотеці для дітей відбулося відкриття БібліоІнтернету.

БібліоІнтернет створений в рамках Програми «Бібліоміст» - спільної розробки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агенства міжнародного розвитку (USAID) і міністерства культури і туризму України. Підтримка в підготовці до роботи БібліоІнтернету була надана з боку Барської районної державної адміністрації та районної ради та Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва, на базі якої в обласному тренінговому центрі бібліотекарі пройшли тренінги з основ роботи на ПК та Інтернету.

БібліоІнтернет надаватиме користувачам бібліотеки вільний доступ до світових інформаційних ресурсів через комп’юторну мережу Інтернет, тут організовуватимуться нові бібліотечні послуги з використанням Інтернету-спілкування в соціальних мережах, блогах, онлайновий діалог з використанням новітніх інформаційних технологій (Web2/0, Skype) та багато іншого. Все це стало можливим завдяки цьогорічній перемозі Барької районної бібліотеки як головного заявника у конкурсі «Організація нових бібліотечних послуг з використанням Інтернету» в рамках програми «Бібліоміст - Україна» як складової мегапроекту «Глобальні бібліотеки», профінансованого Фундацією Білла та Мелінди Гейтс. В результаті районна бібліотека та районна бібліотека для дітей отримали : 6 комп’юторів, 2 сканера, 2 принтера, 6 веб-камер, 6комплектів навушників з мікрофонами.

Зауважимо, що спів переможцями згаданого вище конкурсу стали бібліотеки сіл Балки, Верхівка, Мигалівці, Міжлісся, які також отримали комп’ютерну техніку з виходом в Інтернет – простір(загалом завдяки Програмі «Бібліоміст» бібліотеки району збагатились 15-ма компюторами та ін. комп’ютерною технікою).


Переглядів: 3489
Поширень: 0