Голова облдержадміністрації Микола Джига готовий співпрацювати з будь-яким складом обласної ради. «Яка б Голова облдержадміністрації бачить співпрацю з новою обласною радою конструктивною не була обласна рада, треба працювати», - сказав він. І додав: «Ми повинні робити усе, щоб Вінницька область була однією з кращих у плані створення соціальних стандартів, забезпечення майбутнього розвитку АПК та усіх галузей господарства, а також безумовно захисту прав і свобод наших людей».

Голова облдержадміністрації Микола Джига сподівається, що політична палітра в новообраній облраді не вплине на ефективну взаємодію між виконавчою та представницькою владою. «Мені було комфортно працювати із тим складом, який був, і буде комфортно працювати з тим, який буде. Це все – вибір громадян, ми повинні поважати цей вибір. Будемо співпрацювати з усіма - хто буде в коаліції, хто буде в опозиції, з усіма фракціями, і будемо однаково ставитися з повагою до кожної політичної сили, представленої в обласній раді».

Микола Джига зауважив, що партія влади розраховує на більшість в обласному парламенті. «Ми нарахували приблизно 70 місць», - уточнив він.

У вересні обласна рада збільшила свій склад до 132 депутатів, одна половина з яких обирається за партійними списками, а інша – по одномандатних мажоритарних округах.

За попередніми даними, до Вінницької обласної ради по партійних списках проходять 5 партій: Партія регіонів (20,1%), ВО Батьківщина (19,4%), Єдність (11,4%), Фронт Змін (7,1% ), Свобода (5%). По одномандатних мажоритарних округах попередньо обрано представників від цих партій, а також від Народної партії та СПУ.


Переглядів: 4071
Поширень: 0