У поточному році нарахування за оренду паїв збільшились на 92 млн. грн. порівняно з 2009 роком. А середній розмір плати за 1 га у другому півріччі збільшився на 20%. Про це повідомив голова облдержадміністрації Микола Джига, коментуючи результати роботи комісії з ефективності використання земель в області.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що робота обласної комісії з інвентаризації земель була спрямована на виявлення схем мінімізації та ухиляння від сплати податків: «Я був упевнений, що ми виявимо численні «тіньові схеми» у сфері земельних ресурсів. Третина земель області використовуються в «тіні» - а це несплата платежів до бюджету, зарплати в «конвертах», нерозрахунки з пайовиками».

За дорученням губернатора комісія ретельно перевірила рівень розрахунків за оренду земельних паїв. У результаті за останні два місяці рівень виплати орендної плати по договорах зріс з 1% до 70%. Власникам паїв уже нараховано 357,6 млн. грн., що майже на 92 млн. грн. більше, ніж за увесь минулий рік. На 52 млн. грн.. зросли рентні платежі. До речі, середній розмір орендної плати у Вінницькій області перевищує аналогічний показник по Україні майже на 40 грн. за 1 га.

«Ми поставили жорстку умову: або ви будете працювати в правовому полі, розраховуватися з людьми за паї, сплачувати податки і усі встановлені платежі, або розмова буде короткою. І нам вдалося уже сьогодні збільшити рівень розрахунків. Ця робота складна, але ми її продовжимо. Людей обманювати влада не дозволить», - сказав Микола Джига.


Переглядів: 3773
Поширень: 0